A Tolvajok Fejedelme

Tudom, hogy én mondtam. Tudom, hogy megígértem! De emellett egyszerűen nem tudok elmenni szó nélkül! 2020. Május 16-án az alábbiakat írtam a Nyunyológia c. cikkemben: „Amikor a Pixabay-en beírtam a keresőbe a korrupció szót angolul (corruption), akkor csak négy olyan illusztráció/fotó volt a találatok között, amelyek egy személyt ábrázoltak. A fentebb látható volt az egyik ilyen.” Az nyitóképként használt illusztrációt Jánosi-Mózes Tibor készítette 2016. December 18-án.

Aztán most pénteken, Február 12-én, a Kossuth Rádió reggeli műsorában Orbán Viktor, Agyarország Ormányának főkipcsákja, a nép nincstelen gyermeke (vagyonnyilatkozat itt), aki az utcán küzdött a szólásszabadságért (vagy mi a szar), hetedhét ország, s a nagyvilág előtt kijelentette, hogy: „megyünk lopni, megyünk lopni”.

Egészen pontosan azt mondta, hogy:

“De portyázókat és fürkészőket mindig mozgatni kell. Ők ki vannak küldve a nagyvilágba és ahol úgy tűnik, hogy néhány ezer, vagy százezernyi vakcina leesik egy teherautóról, ott kell állnia egy magyar portyázónak, aki elkapja.”

Az alábbi videóban 5:51-nél hangzik el a fentebb idézett mondat:

Magyarul a magyar miniszterelnök tolvajok fejedelme azt mondta, hogy:

ha a fekete piacon elérhető válik másoktól ellopott koronavírus elleni vakcina, akkor azt feltétlenül a magyaroknak kell megszerezniük.
Szóval az a feladata a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, hogy akár illegálisan eladásra kínált vakcinákat is megvásároljon a tisztességes adófizetők pénzéből.

Mindegy tehát, hogy hogyan, de tartani kell a miniszterelnöki tervszámokat, el kell érni azokat mindenáron! Nem számít sem az eresztényi erkölcs, sem a becsület, sem az adófietők állampolgárok asszonyságok és a közjószágok egészsége, sem az oltakozásba vetett közbizalom, sem az európai szinvonalú egészségügyi ellátás! Beoltják a magyar lakosságot azzal a szarral szerrel, amit a portyázók és fürkészek sefteltek össze innen-onnan. Akár kétes üzletkötések, bűnelkövetők és a fekete gazdaság adóforintokkal történő támogatása által is. Teljesen mindegy, hogy kitől, hol és hogyan, s legfőképp mennyiért sikerült beszerezni az oltóanyagot, a lényeg, hogy legyen, mert kell!

… és a negyedik a sorban maga az enyves kezű miniszterelnök.

A már említett Nyunyológia c. cikkben azt írtam, hogy: „az Operatív Törzs (“aperitif törzs”) is magából indul ki, ezért szorgalmazzák a (saját gyermekünktől történő nyunyóka) lopást, mintegy hatóságilag támogatva a legkülönfélébb játékok, kabalák, plüss állatok átmeneti eltulajdonlását. Úgy látom, hogy azóta sikerült még ennél is lejebb csúszni a lejtőn az ereszcsatornán.

Szégyenlesetes és végtelenül elkeserítő, hogy a magyar kormányzati kommunikációban az a természetes, sőt, az a kifejezetten elvárt magatartás, hogy senkivel és semmivel sem törődve akár erővel is elvesszük, ami nekünk kell, akár törvényt sértve is megszerezzük azt, amire nekünk szükségünk van!

Hol itt a probléma?

Mindenki tudja, hogy a magyar nyelvben mit jelent a leesett a teherautó platójáról, vagy a „lepottyant a kamion hátuljáról”: ez a szinonímája a lopott árunak. Sajnálatos, hogy pont a magyar miniszterelnöknek nincs ezzel tisztában, de majd ezt is jól kimagyarázzák, mint tették azt az ‘asszonysággal’ is. Itt jegyzem meg, hogy HA-TAL-MAS különbség tapasztalható Karikó Katalin (világhírű magyar tudós) erre a negatív megjegyzésre adott válasza és a miniszterlenök pökhendi, lenéző kijelentése között. Az intellektuális előny, a szerenység és a szakmai alázat diadala egyértelműen és kiemelkedően Karikó Katalin asszony oldalán áll!!!

Tecciklátni a miniszterelnök elvtársnak, lehet eztetet méltósággal, tisztelettudóan is!

Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna másképp fogalmazni, esetleg utólag, még ott az interjú alatt kiigazítani az elmondottakat, elkerülendő a félreértést.
De – ahogy tapasztalom -, a kormánypárt már a látszatra sem ad, a választóik körében pedig más javának eltulajdonítása teljesen természetesen, mivel a vakcinákra leginkább nekünk, a magyaroknak van szüksége, s nem más nemzetnek. Ezért aztán bármi megengedhető, ahogy a mondás tartja: szerelemben, háborúban mindent szabad. A nárcisztikus miniszterelnök pedig régóta szerelmes önmagába és már jó pár éve – hol ezzel, hol azzal – háborúban áll (a saját képzeletében legalább is biztosan).

Mindez nem csak gyomorforgató és kétségbe ejtő, hanem rettentően kártékony és nemzetközi szinten nagyon-nagyon rossz fényt vet Magyarországra és a legkevésbé sem tesz jót a magyarok megítélésének.

Gondolom, valahogyan így festhet az, amikor Agyarország Ormányának fürkészei és portyázói, miniszterelnöki felhatalmazással, beszerző körútra mennek…
fotó: TheDigitalWay / Pixabay

És érdekel ez egyáltalán valakit?

Nem csak nekem szúrt szemet a miniszterelnök meggondolatlan kijelentése, hanem másoknak is.

Hírünk a nagyvilágban: Orbán: Use of China jab to accelerate vaccinations | The Budapest Times
“We need to have prowlers and scouts on the move all the time . and whenever it looks like a few thousand or hundred thousand vaccines fall off a truck, a Hungarian prowler has to be there to catch it,” Orbán said. – és ugyanez elérhet ő német nyelven is.

Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum Mozgalom alapítójánaka és elnökének Facebook posztja: „Orbán Viktor azt mondta ma, hogy „ha néhány száz vakcina leesik egy teherautóról, ott kell lennie egy magyar portyázónak, aki azt elkapja.”Orbán Viktor, nem lehetséges, hogy a legalább a vakcinabeszerzést ne lopással oldjátok meg? Nem lehetne mondjuk biztonságos vakcinát vásárolni ahelyett, hogy a teherautóról leeső, ki tudja, milyen minőségű szállítmányokra bazírozunk?”

A Reddit magyar nyelvű közösségének is megütötte a fülét a miniszterelnöki kijelentés: „„ha néhány százezer vakcina leesik egy teherautóról, ott kell lennie egy magyar portyázónak, aki azt elkapja” mondta a miniszterelnökúr”.

A HVG a péntek reggeli interjúról az alábbiakat írta az Orbán Viktor: Ha elkezdjük használni a kínai vakcinát, húsvétra kétmillióan lesznek beoltva c. cikkünkben: „Orbán elmonda, hogy húsvétra be tudunk oltani több mint kétmillió embert, ha elkezdünk a kínai vakcinával oltani, május végére elérheti a szám a 3,5 milliót, júniusra pedig meghaladhatja a hatot. “Portyázókat és fürkészeket mindig mozgatni kell, ha valahol pár százezer vakcina leesik a teherautóról, ott kell állnia egy magyar portyázónak, hogy elkapja.” „ – még ha nem is idézték szó szerint a miniszterelnök uraság szavait.

Azt talán modanom se kell, hogy kormányzati propagandát vég nélkül terjesztő és a sajtópereket folyamatosan elvesztő, a kormánypárt agit-prop osztálya által működtetet Origo.hu egy szóval sem említi, hogy a hadvezérük lopásra buzdít és az illegális gyógyszer-beszerzést favorizálja.

De engem mégis miért érdekel?

Kérdezték már tőlem Magyarországon élő magyarok, hogy miért foglalkoztat a magyar belpolitika? Indolással is szolgáltak, miszerint: „Ha én Kanadában élnék, engem biztos, hogy nem érdekelne Magyarország belpolitikája. Én sem foglalkozom azzal, hogy Kanadában mi történik.” – írta nekem pár hete olyasvalaki, aki születésétől kezdve Magyarországon él (és aki jobb szereti, ha megmondják neki, hogy kiről/miről mit kell gondolnia, kiktől/miktől kell rettegnie és kit kell istenítenie).

Akkor hát íme, a válaszaim:

  • Mert szeretteim (szüleim, testvéreim), távolabbi rokonok és barátaim Magyarországon élnek. Fontosnak tartom, hogy tudjak arról, hogy az Ő hétköznapjaik hogyan telnek. Hogy mivel kell szembenézniük, hogy miért kell aggódniuk, hogyan megy soruk, stb.
  • Mert szeretnénk meglátogatni szüleimet, testvéreimet, szeretnék találkozni rokonokkal, barátokkal – amint lehet utazni -, és szeretnék felkészült lenni, tisztában lenni azzal, hogy milyen országba fogok megérkezni a családommal.
  • Mert podcast-er, blogger létemnél fogva nyitottan és érdeklődéssel fordulok a világban zajló események felé és ebbe beletartozik szülőföldem, Magyarország is.

Kérlek benneteket, hogy tanuljatok nyelveket! Így kinyílik előttetek a világ és nem csak egy nézőpontból, hanem többől is rálátásotok nyílik ugyanarra a dologra. Egy másik nemzet gondolatvilágát, múltját, jelenét és jövőjét ismerhetitek meg első kézből.

Kérlek benneteket, hogy próbáljatok meg olykor-olykor oldaltól függetlenül szemlélni, megítélni egy-egy eseményt, személyt, Próbáljatok meg objektíven, több szemszögből megvizsgálni elemezni, átgondolni történéseket, folyamatokat.

Ne dugd homokba a fejed, hogy „áh, engem ez úgysem érint”, vagy „hát ez talán nem is fontos annyira”. Ne azt várd, hogy az információ, a tudás majd rádtalál. Kezdj el magad kutakodni, magad utána járni dolgoknak. Légy egészséges métrékben kétkedő és nagyon kíváncsi: fogalmazz meg kérdéseket, légy szomjas a tudásra, tegyél azért, hogy megismerj, felfedezz.

És hallasd a hangod te is, ahogyan tesszük azt mi is.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

– Lázadó