Kik ezek, mik ezek?

2017. tavaszán két, Calgary-ban (Alberta tartomány, Kanada) élő magyar srác, Lator és Lázadó úgy gondolta, hogy ismét bele vágnak valami újba. Olyanba, amit eddig még nem próbáltak. A tervezést tettek követték, majd 2017. augusztusában mikrofon mögé ültek és elindult az első magyar nyelvű, kanadai podcast. A 2020-as évek elején is az egyetlen, 100%-ban Kanadában készülő magyar nyelvű podcast.

Egyedi hangvételű baráti beszélgeteseiket online megosztva a nagyvilággal elsődleges feladatuknak tekintik az objektív, független tájékoztatást, a közszolgálatiságot és az ismeret-terjesztést, továbbá a hallgatóságuk hétköznapokból való kizökkentése mellett a véleményformálást is.

Rendszeresen foglalkoznak új, választott hazájukkal, Kanadával is amellett, hogy érdeklődéssel és állandó kétkedéssel vizsgálják a világ dolgait, legyen az technológiai, tarsadalmi, gazdasági, esetleg közéleti téma, vagy akár bel- vagy külpolitikai kérdés is. (Úgyis vita lesz belőle? Tudjuk, itt válik érdekessé a dolog!)

Bármikor elmondják, kidumálják, megvitatják, kritizálják, vagy dicsérik a saját nézőpontjuk, tapasztalataik alapján ami, vagy aki ott és akkor szóba kerül. Egy könnyed, vagy komoly hangulatú baráti beszélgetésre mindig van idő.

Állandó rovataik (úgy is, mint: Hallgatói levél, Heti színes, Akik fullba nyomták a kretént) mellett időről időre bosszantó, vagy éppen elismerésre méltó eseményeket, saját tapasztalásaikat, személyes élményeiket elemezik és tárgyalják meg, vagy komolyabb, fajsúlyosabb, a közvéleményt foglalkoztató témákat dolgoznak fel nagyobb alapossággal, több nézőpont figyelembe vételével.

A podcast epizódok készítése mellett rendszeresen publikálnak itt, a weboldalukon: közel 250 blog bejegyzés között megtalálható sokféle ismeret anyag (pl. a juharszirupról, a nyugat-kanadai főnszélről, a kanadai zászlóról, az amerikai magyarokról, stb.), étel kóstoló és üdítőital tesztelés, kanadai turisztikai információk és járványügyi helyzetjelentések, időjárás jelentések (pl. szeptemberi hóesés, a kanadai 5. évszak, stb.), az észak-amerikai iskolabuszok és a rendőrségi járműpark bemutatója, vagy hírportálokon olvasható cikkek kiegészítesei.

2021-ben indult útnak az Elektromobilitás nevű podcast-juk, amely a villanyautózással, az egyes elektromosautó modellekkel, a többféle megújuló energiákkal, a fenntartható közlekedéssel, a kapcsolódó technológiákkal és a környezetvédelemmel foglalkozik.

Bandázz velük te is! Kísérd figyelemmel a rendszeresen megjelenő új adásaikat! Lájkold a podcast-ot, oszd meg barátaiddal az egyes epizódokat, bejegyzéseiket a közösségi média felületein, beszélj róluk az iskolában, a munkahelyen, az utcán, vagy akár telefonon!

Bandázz velünk! Csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz: olvass, láss, hallgass olyat, amely tartalmakat csak a bandatagok osztanak meg egymással!

Iratkozz fel az RSS feed-re, hogy mindig értesülhess a friss eseményekről, kövesd őket Twitteren, Facebook-on és persze add hozzá az oldalt a kedvencekhez!

Tetszik? Utálod? Vitatkoznál? Egyetértesz? Felháborít? Megnyugtat?
Mondd el vélemenyed, javasolj témákat, vagy tedd fel kérdéseid!

Hallasd a hangod – ők is ezt teszik!