Mi az a Podcast?

Podcast - Kanada Banda

A podcast egy rendszeresen megjelenő internetes (online) rádióműsor, ami azonban sokkal több (és kényelmesebb) szolgáltatást kínál, mint egy sima média stream. Ha nem tudsz egy rádiót élőben hallgatni, mert például dolgozol, vagy közlekedsz, akkor  a Podcast lehet a legegyszerűbb módja az internetes rádióhallgatásnak. Az adásokat archiválva megtalálod az adott Podcast weboldalán, vagy podcast szolgáltatók adatbázisában.

A podcast alkalmazás (pl. az okostelefonodon, vagy a tableteden) lehetőséged kínál arra, hogy a kedvenc podcastodra feliratkozz. Így minden alkalommal, amikor új adás érkezik, azt az alkalmazás automatikusan letölti neked. Ezután már internetkapcsolat nélkül utazás, sportolás, sütés-főzés, tanulás közben, vagy amikor csak kényelmes, hallgathatod a műsorunkat. Vidd magaddal az edzőterembe, autóvezetéshez, vagy akár a munkahelyedre.

Szabad kezet kapsz. Lehet akár egy számítógép, az mindegy, hogy PC, vagy Mac. Lehet ez egy Android-os készülék, vagy iOS-t használó iPhone, iPad, Apple TV. Bennünket megtalálsz a podcast-ok között. Az iTunes-on itt és így találhatod meg a Kanada Bandát.

Androidra egyszerűen töltsd le a Google Podcasts appját, vagy a Podcast Addict alkalmazást (ez csupán egy példa), míg iPhone/iPad-en az előtelepített gyári Podcast alkalmazáson kívül a mi személyes kedvencünk az Overcast. A nevükre kattintva le is töltheted bármelyik adásunkat az okostelefonodra, tabletedre.

Számítógépre pedig ott az iTunes Podcast része, vagy felkeresheted a weboldalunkat is, ahogyan most is tetted és a Podcast-ok (Letöltések) menüpont alatt egyszerűen csak kattintanod kell a lejátszás/play ikonra (ez az ami nem automatikus), és pár másodperc múlva elindul a kívánt adás lejátszása. Kérjük, légy türelemmel, egy kis ideig eltarthat, amíg a hang odaér hozzád a kanadai szerverről.

Kanada_Banda_logo_500x500Változatos és elgondolkodtató témákkal, gondolat ébresztőkkel, fontos és érdekes témákkal, beszélgetésekkel jelentkezünk.

Iratkozzatok fel a podcast alkalmazásban, like-oljatok Facebookonmert ott is szólunk, amikor új adás érkezik.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!