Ha El Kell Költöznöd Magyarországról…

Az őszi hosszú hétvégén* könnyed olvasni valóval jelentkezünk. Kíváncsi vagy, hogy egy abszolút nem reprezentatív Twitter-es felmérés alapján a magyar válaszadók közül melyik országot választanák a legtöbben új otthonuknak? Olvasd el cikkünket és megtalálod a választ.

A kérdést Szeptember 1-én tweet-elték ki és az eredményeket én magam összegeztem körül-belül 5 nappal később, magyar idő szerint szeptember 6-án reggel – tehát nálunk most még csak vasárnap éjszaka van.

Tudnivalók az összesítésről

Összesen 159 tweet, azaz komment érkezett eddig ezalatt az idő alatt Daev (halld itt: Fun With Geeks podcast) által feltett kérdésre. Nem mindegyik tweet tartalmazott értékelhető válaszokat. És a többesszámnak azért van itt a helye, mert nem csak 1 országot, vagy kontinenst, vagy várost lehetett megnevezni egy-egy tweet-ben, hanem akár többet is.

Így aztán az eredmények azt mutatják meg, hogy egy-egy ország/terület/földrész/állam hány alkalommal került említésre, azaz hány szavazatot kapott a tweet-ekben, mint a válaszadók számára szóba jöhető új otthon.

Egyes válaszokban van, aki az Egyesült Királyságot jelölte meg, míg mások annak csak egy részét: Wales-t, vagy Skóciát. Megint mások csak egy ország egy-egy szigetét írták válaszul (pl. a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek, vagy a Görögorszgához tartozó Kréta), vagy egy-egy várost adtak meg (pl. Párizs, Barcelona, New York). Ez utóbbi esetben az európai országoknál csak az országot írtam be, az Egyesült Államoknál pedig az adott államot vettem fel a listára.

A győztes pedig: KANADA

Összesen 21 darab szavazatot kapott a juharleveles ország. A Kanadát választók szerint az ország erős gazdasága, társadalmának nyitottsága, természeti adottságai – és Magyarországtól való kellően nagy távolsága -, miatt tökéletes új otthon lehet. (Nekünk már az!)

Irány: Kanada

A lista ezüstérmesét, a 17 alkalommal megjelölt Ausztriát is hasonló okok miatt választották sokan, de Kanadával ellentétben a legnagyobb előnye, hogy Magyarország szomszédja. Így egy másik országban, de mégis a családhoz, barátokhoz közel élhetnének az Ausztriára voksolók.

A 3. helyezett, 14 vokssal, szintén egy európai ország lett: Hollandia, de a legnagyobb meglepetésre a 4. helyen a 2 észak-európai ország – Norvégia és Finnország mellet -, a felkelő nap országa, Japán osztozik. Az 5. helyre is több befutó érkezett: Németország, Spanyolország és Svédország konkrét megnevezése mellett kilenc alkalommal csak Skandináviaként jelölték meg az új hazájukat a válaszadók.

Egy-egy szavazattal a Mars bolygó (Hé, Elon, te vagy az?!) és a Járdaszigetek is a listára kerültek olyan egzotikus helyek társaságában, mint Szamoa, vagy Bali. Még egyszer, csak a rend kedvéért: nem mindegyik tweet tartalmazott értékelhető választ a kérdésre és egy-egy Twitter felhasználó több lokációt (földrészt/országot/szigetet/várost) is megjelölhetett.

lokációszavazatok száma
Kanada21
Ausztria17
Hollandia14
Finnország10
Japán10
Norvégia10
Németország9
Skandinávia9
Spanyolország9
Svédország9
Egyesült Királyság (Anglia)8
Olaszország7
Új-Zéland7
USA7
Svájc6
Dánia5
Írország5
Izland5
Görögország4
Ausztrália3
Portugália3
Szlovákia3
Egyesült Királyság3
Belgium2
Franciaország2
Thaiföld2
USA (Florida)2
USA (New York)2
USA (Texas)2
Albánia1
Argentína1
Bosznia1
Costa Rica1
Dél-Amerika1
Dél-Korea1
EU-s ország1
Indonézia (Bali)1
Macedónia1
Malajzia1
Málta1
Mars bolygó1
Paraguay1
Peru1
Spanyolo. (Kanári-szigetek)1
Szamoai Független Állam1
Szlovénia1
Tibet1
Egyesült Királyság (Skócia)1
Egyesült Királyság (Wales)1
USA (Dél-Karolina)1
USA (Észak-Karolina)1
USA (Hawaii)1
USA (Massachusetts)1
USA (Vermont)1
Vietnám1
Dánia (Feröer szigetek)1
Járdaszigetek1
USA (Kalifornia)1
Cseh Köztársaság1
Görögország (Kréta)1
Görögország (Rodosz)1
1 kérdés, 150+ tweet, 61 lokáció
stat by LázadóKanada Banda Podcast

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

– Lázadó


nyitókép: mohamed Hassan / Pixabay

* őszi hosszú hétvége: Kanadában (és az Egyesült Államokban) a Munka Ünnepét – amely munkaszüneti nap -, nem Május 1-én tartják, mint világ másik kb. 160 országában, hanem Szeptember első hétfőjén.