Határvadászok – Határsértők : 0 – 7

Megint találtam valamit, amivel a fősodratú média – érdektelenségből, vagy szándékosan – nem foglalkozik. Vagy az is lehet, hogy azért nem, mert nem kapcsolódik szorosan a témához. Pedig de! És azt nehezen hiszem el, hogy hivatásos újságírok ne látnák azt, ami ott van a szemük elött.

A különböző magyar nyelvű hírportálok a Ferihegyi repülőtérre vezető úton Április 18-a éjszakáján történt, halálos kimenetelű balesettel vannak tele. Azonban a fősodratú médiamunkások most sem tettek semmi mást, mint a „másolás-beillesztés” művelettel kiadták a Magyar Maroinett-rendőrség által megjelentetett sajtóközleményt.
És ennél tovább nem mentek.

Pedig nem ártott volna.

A következő hírportálokon vizsgálódtam a témában. Azt hiszem, a politikai küzdőtér minden sarkából van egy, vagy több minta:

Jól látjátok, Kedves Olvasók: meglepő módon a kurucok nagyon visszafogottak voltak ezúttal és közel sem migráncsoztak annyira, mint az origo!

A Nepáli Szövetségi Demokratikus Köztársaság Magyarországhoz talán legközelebb eső települése Bhimdatta, amely a Google Maps szerint 6.665 km-re található a Ferihegytől, azaz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől, méghozzá:

gyalog.

kattints a térképre a teljes mérethez

Mert a Google Maps nem képest autóúton, vagy vasúton útvonalat tervezni a két lokáció között, csakis gyalogosan, amely szerint 1.502 óra alatt sétálható végig az útvonal, ami 62,58 napnak felel meg.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem gyalogszerrel érkeztek hazánkba a nepáliak, hanem repülővel, vasúton, vagy autóstoppal – esetleg embercsempészekkel… ez utóbbiak vannak ám sokan, köszönhetően a migráció-ellenes Magyar Kormánynak!

2023. október 12-ig 1634 elítélt, külföldi állampolgárságú embercsempészt engedtek el összesen 30 magyarországi büntetésvégrehajtási intézményből egy tavaszi kormányrendelet alapján. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy tömegével hagyhatták el az embercsempészek a hazai börtönöket, a pontos számokra azonban csak most derült fény.

1634 elítélt embercsempészt engedtek ki a magyar börtönökből a kormány döntése alapján

A baleset oka valószínűsíthetően az lehetett, hogy az egyik jármű (1. generációs, 2002–2010 között gyártott Volkswagen Tuareg) szabálytalanul áttért a szembe jövő sávba és frontálisan ütközött az ellenkező irányba haladó személyautóval (1996–2003 között gyártott Citroën Saxo).
A balesetnek egy 2009–2017 között gyártott, 5. generációs Volkswagen Polo is részese volt.

Arról, hogy a korai 90-es évek technológiáját tartalmazó Citroën Saxo kevésbé jó eredményt ért el az EURO-NCAP törésteszten a nagyjából 10 évvel korszerűbb Volkswagen Tuareg-hez képest, most nem mennék bele.
Az alábbi fotók magukért beszélnek:

Ami meglehetősen érdekes a tragédiában, hogy a Maroinett-rendőrség a balesetet követően pár órán belül be tudta azonosítani az vétkes jármű sofőrjét és utasait majd ellenük pénteken, Április 19-én a BTK 166.§ alapján (segítségnyújtás elmulasztása) elfogatóparancsot tudott kiadni. Az elkövetők hátra hagyhattak valami az autóban, ami alapján könnyű volt beazonosítani őket? Vagy a szemtanúk adtak ennyi pontos személyleírásokat?

Az elfogatóparancs alapján kiderült, hogy az cserbenhagyók nem mások, mint

nepáli állampolgárságú illegális határátlépők.

A következő érdekesség a Maroinett-rendőrség által közzé tett körözési fotók. Ezek alapján nekem úgy tűnik, hogy a cserbenhagyásos baleset vétkes járművében utazók hivatalos papírok nélkül, illegálisan léptek Magyarország területére. Ejnye-bejnye!

A körözési fotók:

  • kivétel nélkül éjszaka,
  • egy földúton állva készültek,
  • a hátterében rendőrségi, határvadász járművek és
  • egy szögesdróttal ellátott drótkerítés látható.

Innen nézve nagyon úgy tűnik, hogy a nepáli csapat együtt érkezett meg a magyar határra és pechjükre elfogták őket…

Valamennyi illegális határátlépő egy angol, vagy nepáli nyelven írt, úgynevezett INFORMATION PAPER-t, azaz egy „INFORMÁCIÓS PAPÍR” papírt tart a kezében, amelyet saját kézírással töltöttek ki. A nyomtatványon semmiféle magyar hivatal neve, címere, stb. nem került feltüntetésre. A dokumentumnak nincs iktatószáma se – még egy árva pecsét sincs rajta.

Ráadásul a fotók alapján a fénymásológép használata a határvadászok számára komoly nehézségekbe ütközik. Jól láthatóan a fénymásolatok meglehetősen gyenge minőségűek, a táblázat ferdén áll valamennyi példányon.
A magyar Határvadász Ezred az igénytelenség magasiskolája.

az „Információs Papír” papír

Első ránézésre ezt a sajtpapírt az egyik határvadász bácsi szerkesztette volna meg otthon, de mivel a fénymásoló mellett nem ért a számítógép/szövegszerkesztő használatához sem, ezért megkérte a szomszéd kisgyereket, hogy csináljon neki valami információs papírt – és hát izé … így sikerült.
Aztán a munka oroszlánrészét már a Google Translate végezte el.

Az információs papír dokumentumon a következő olvasható:

Information on foreign people, who are unlawfully on Hungarian territory and cannot identify themselves.

magyarul: „Információk olyan külföldi személyekről, akik jogellenesen tartózkodnak magyar területen, és nem tudják azonosítani magukat.”

– amely szó szerinti fordítás eredménye.

Nem ám Magyarországon (in Hungary), vagy a Magyar Köztársaság államhatárain belül (within the state borders of the Republic of Hungary) – hanem csak úgy gumicsizmás-parasztosan:

on Hungarian territory…

Sokkal szebben hangzana, ha valami olyasmi szerepelne a lapon, hogy:

  • Information about illegal border crossers without valid passport, or without valid photo ID., vagy
  • Registration Sheet for Illegal Border Crossers/Trespassers without valid passport, vagy
  • Personal information sheet for trespassers, illegal immigrants, internatoon shelter seekers, etc. without valid without photo identity documents.,

vagy bármi hasonló. De hát ki vagyok én?!

Az egyikük Információs Papír papírjának az alján az olvasható gyöngybetűkkel írt kézírással, hogy:

„A személy úgy nyilatkozott, hogy Mo-ra menekülügyi kérelmet kíván benyújtani. Romániába nem kíván visszatérni.”

Ez azért érdekes, mert állítólag a Magyar Kormány által a szerb határra felépített kerítés nem csak Magyarországot és a magyarokat, hanem

egész Európát megvédi a migráncs hordák támadásától!

Erre fel a nepáliak nem Szerbiából, hanem Romániából szöktek át Magyarországra?! Ki gondolta volna, hogy ilyen előfordulhat? Hihetetlen!!

A következő nagy kérdés az, hogy miért hagyták el a baleset helyszínét segítségnyújtás nélkül? Azért fontos ez, mert ha heten ültek az az autóban, akkor valószínűleg ők is megsérülhettek és lehet, hogy orvosi ellátásra lett volna szükségük a nyúlcipő helyett.

felvétel: Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Valoszínúsíthető, hogy valamennyien hivatalos iratok és érvényes engedélyek nélkül, illegálisan tartózkodnak Magyarországon, azaz az Európai Unióban, azaz a schengeni térségben. Ha megvárják a helyszínelést, akkor nagy eséllyel becsukják, majd kitoloncolják őket…

Személy szerint azt sem tartom kizártnak, hogy ha esetleg mégis volt is a sofőrnél, akkor a nepáli járművezetői engedély nem érvényes Magyarországon/Európai Unióban…

A Volkswagen Tuareg – hasonlóan a Porsche Cayenne-hez és szemben az Audi Q7-tel – az első generációtól kezdve csak 5 személyes, azaz maximum 5 személy szállítására alkalmas! Hogyan utazhattak benne heten a nepáli határsértők? Ketten a csomagtartóban ültek? Vagy egymás ölében a hátsó ülésen?

A menekülés valószínűleg nem a balesetet követő sokk által kiváltott elsődleges reakció volt, hanem elképzelhető, hogy egy tudatos döntés eredménye: kérdéseket vet fel az is, hogy hogyan és miként került hozzájuk a bolgár(!) forgalmi rendszámú VW Tuareg szabadidő autó? Lehet, hogy nem megvásárolták, hanem ellopták?

„A balesetben ketten meghaltak – a vétlen autót vezető férfi és utasa –,
a nepáliak a bolgár rendszámú autóval elhajtottak.”

forrás: 444.hu

Vagy talán mégsem.

Ennyi maradt a VW Tuareg-ből az ütközés következtében.
Te milyen messzire jutnál vele?

Feltételezem, hogy azért azzal tisztában van mindenki, hogy akár magyar magánszemélyről, akár magyar vállalkozásról van szó: adás-vételi szerződés nélkül nincs üzlet. Ehhez pedig szükség van a vásárló részéről hivatalos iratokra és a dokumentumok kitöltéséhez a magyar nyelv ismeretére . Ezek hiányában nem tudhattak magyar forgalmi engedéllyel és magyar forgalmi rendszámmal ellátott gépjárművet vásárolni.

Ezzel most nem mondok újat, gondolom…

2023 tavasza óta határőröket, rendőröket, határvadászokat toboroznak – igen, még ma is. A leírás szerint

„a határvadászok feladata alapvetően – a rendőrség munkáját segítendő – az államhatár őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása.”

Ismét határvadászokat toboroz a rendőrség, ennyit fizetnek nekik

Jó fél évvel korábban a miniszterelnök, a kárpátok nindzsája, a kipcsák utcai harcos a Határvadász Ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepségen beszédet mondott.
Ebből idézek most:

„- megvédtük a határainkat, kerítést építettünk, a határvédelmi rendszer működik, és ellenáll az illegális migráció legmagasabbra csapó hullámainak,
– a rendőrök, katonák megvédték Magyarország biztonságát,
a migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt úgysem jöhetnek át, és önök azok, akiknek meg kell értetniük velük.
– a határvadászok feladata feltartóztatni, megkeresni, megtalálni, elfogni, és határozottan kitessékelni Magyarországról az illegális bevándorlókat, „egytől egyig, nincs kivétel”.”

Orbán Viktor: A migránsoknak meg kell érteniük, itt úgysem jöhetnek át

Nos, talán mondanom sem kell, hogy a magyar határvédelmi rendszer nem áll ellen az illegális migrációnak. A szomorú igazság az, hogy:

  • a marionett-rendőrök és a katonák, határvadászok, stb. nem védték meg Magyarország, azaz a magyar állampolgárok biztonságát – két ember elhunyt és egy megsérült a balesetben…
  • sajnos nem sikerült megértetni a migránsokkal, hogy „itt úgy sem jöhetnek át” – gondolom, mert a nepáliak nem beszélni a magyart, a magyar egyenruhások meg nem beszélnek nepáliul b+
  • valamint nem sikerült egytől egyig határozottan kitessékelni Magyarországról az illegális nepáliakat.

A hazug kirakat-politizálásnak, az eredménytelen hatósági működésnek

két ártatlan állampolgár esett áldozatul.

Hivatalos nevén a Ferihegyi repülőtérre vezető út egy gyorsforgalmi út (volt), amelyet még a II. világháború alatt kezdtek el építeni. Jól olvasod, az 1940-es évek elején indultak el a munkálatok, s végül több részletben készült el az út.

„Belső szakaszának kereszteződései (a Csévéző utcai és a Igló utcai) a Ferihegy 2A terminál építéséhez kapcsolódóan, 1986-ban az Felsőcsatári úti kivételével az aluljárók helyett felüljárókat építettek. Az 1-es termináltól kifelé 1998-ban bővült irányonként két sávosra.

Ferihegyi repülőtérre vezető út

Azaz: az elmúlt 36 évben semmiféle bővítés, korszerűsítés, vagy – elnézve a 2023-as Google Maps utcakép fotóit -, még karbantartás sem történt.

Az elmúlt években több cikk is megjelent arról, hogy a városvezetés és a kormány is gőzerővel dolgozik az egykor még gyorsforgalmiként használatos út fejlesztésén, átépítésén…

egy 2020-as tervezet a NKK-tól – kattints a térképre a teljes mérethez

Az előzetes tervek alapján a felújított, átépített új űtszakaszt tehát 2024-ben terveztek átadni a forgalomnak. Azaz jó magyar szokás szerint a kivitelezők ebben az esetben is elmondhatják, hogy:

még nincs teljesen kész, de már majdnem hozzá kezdtünk!

Többen, több alkalommal, több helyen is elmondták, hogy:

évtizedekkel ezelőtt is korszerűtlennek számított a Ferihegyi gyorsforgalmi út, melynek megújításáról és bővítéséről 2018 végén döntött a kormány”

Mégsem történt semmi az elmúlt 15-20-25 évben annak érdekében, hogy a Ferihegyi repülőtérre vezető út korszerű és biztonságos(!) legyen

Sok apró fotórészlet összeállva adja ki a teljes képet. Két ártatlan ember halála szárad politikusok, városvezetők, rendőrök, határvadászok lelkén.

De nem kell aggódni egy percig sem, felelősségre vonás nem lesz, mert Magyarország továbbra is egy következmények nélküli ország.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

– Lázadó