KB067 – A Franky meg a Zsuzsi – Ceglédi Ferenc Emlékére

Ezzel a kivételes hangulatú epizóddal Ferire, a professzionális magyar-kanadai természetfotósra, a világutazóra, a legbüszkébb kanadai állampolgárra emlékezünk egykori szerelme – barátja – felesége, Zsuzsi segítségével.

Nehéz volt szomorú szívvel leülni a mikrofonok elé és elindítani a rögzítést… Van olyan felvétel, interjú, amelynek nem lenne szabad megtörténnie, amelyet nem szeretnénk elkészíteni. S nem azért, mert nem szívesen beszélgetünk – most például – Zsuzsival. Ferit ideje korán, 56 évesen veszítettük el, kettőjüknek mindösszesen 3 év adatott meg.

Az egyes epizódok a YouTube-on is meghallgathatók!

.

Adás napló

A Kanada Banda Podcast az első interjúját Ferivel készítette el. A felvételt 2019 Április 20-án rögzítettük és Május 1-én adtuk ki:

Zsuzsi és Feri: fülig szerelmesen 2020. Áprilisában

Ahogyan a januári búcsúztatóban is megírtuk, Feri halálával „a világ legtehetségesebb és legelhivatottabb természetfotósát veszítettük el”, aki egy személyben volt sokunk számára „a „karácsonyi gyermek”, a Brit Columbia-i „helyi legény”, a szenvedélyes természetfotós, a szerelmes férj, a szerető apa és nagypapa, a legjobb barát, a világjáró, a legbüszkébb kanadai állampolgár”.

fotó: Wikimedia Commons
illusztráció: BHF
fotó: TCTMD
illusztráció: iData Research
illusztráció: JHM
  • Sunwapta Falls, Alberta – a vízesésről készült kép 2019. Októberében készült, amely aztán bekeretezésre került, majd Zsuzsi és Feri ezt a képet adományozta a kórház számára.
Zsuzsi és Feri a képpel 2020. Augusztusában fotózkodtak együtt

A fentebb látható fotót te is megvásárolhatod az Alamy weboldalán:

Még egyszer nagyon köszönjünk Zsuzsinak, hogy rendelkezésünkre állt és készségesen megosztotta velünk az utolsó pár hétben történteket, a kórházi tapasztalatait, az érzéseit, a gondolatait!

.

.


nyitókép: a Chilliwack Lake Brit Columbia-ban 2023. Május 14-én, a reggeli órákban / Jenei Zsuzsa

kék pillangó: harshahars / Pixabay

Thank you for the music:
OYStudio – Nostalgic Sad Piano and Chello,
Lesfm – Sad Piano,
Juan Sanchez Music – Tolworth,
SergePavkinMusic – Grieved,
Olexy – Nature Calls.