Női Jégkorong VB, Calgary, 2021

Cikkünk a magyar-dán mérközés alatt íródott meg, a második harmadik kezdődött el éppen és a magyar válogatott már 3-0-ás vezetést szerzett az eddig eltelt játékidőben.

A magyar női jégkorong válogatott (világranglista 12. helyezet) 2,5 éve jutott fel az elit csapatok közé. Azóta kitartó és kemény munkával készültek a világbajnokságra, amelyet eredetileg 2020-ban rendeztek volna meg – de a pandémia közbeszólt és új időpontot kellett találni a VB megrendezéséhez: a szervezők választása végül a 2021. Augusztus 20 – 31. időszakra esett. A helyszín pedig: WinSport Arena, Calgary, Alberta.

Team Hungary – 2021 IIHF Ice Hockey Women’s World Championship at WinSports Arena
kattints a fotóra a teljes méretű képhez
(Photo by Matt Zambonin/HHOF-IIHF Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya az új-skóciai születésű, háromszoros év edzője díj tulajdonosa, Lisa Haley. A válogatottunk a B-csoportban szerepel és ez az első alkalom a magyar jégkorongozás történetében, hogy a hölgyeink a Top10-ben bizonyíthathják tudásukat. A válogatott játékosai tehát Augusztus 21-én siklottak először a jégre, sajnos a legelső mérkőzésükön a német válogatottól 3 gólos vereséget szenvedtek. Vasárnap 2-4-ra kikaptak a csehektől, kedden pedig a japánok ellen szenvedtek 1-4-es vereséget.

DE! Szerda, tehát a ma este lehet a jégkorongozó hölgyek nagy napja, mert a második harmad végén továbbra is három góllal vezetnek a dánokkal szemben.

.

.

közben zajlik a mérkőzés … a vége sípszót megvárom a cikk befejezéséhez …

.

.

GYŐZELEM! A női jégkorongválogatott megszerezte első győzelmét a 2021-es világbajnokságon!

A dán-magyar mérkőzés végeredménye: 1 – 5

GRATULÁLUNK!!

További sikeres megmérettetéseket kívánunk a válogatottnak! Reméljük, hogy a mérkőzések mellett jut idő arra is, hogy egy kicsit szétnézzenek a városban:

Ha többet szeretnél tudni egy valódi kanadai csapatsportról, a jégkorongról, akkor a kapcsolódó Wikipédia szócikket itt találod.

A Nemzeti Sport Női jégkorong-vb: végre tényleg játszhatnak a lányaink c. cikkét is figyelmedbe ajánlom.

Egy korábbi, jégkoronggal foglalkozó cikkünket itt találod:

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

– Lázadó


nyitókép: a magyar női jégkorong válogatott a Japán elleni mérkőzésen 2021. Augusztus 24-én, kedden Calgary-ban, a WinSport Arena jegén.