Kanada Képekben – Our Home, Alberta.

Nem egyszer mutattunk már nektek videókat a Travel Alberta-tól, amely Alberta kormányának desztinációkezelési szervezete, röviden: a tartomány turisztikai hivatala. Ezek azok a videók, amelyek A-tól Z-ig igyekeznek bemutatni Alberta-t, a figyelemre érdemes lokációkat, a helyi gasztronómiát, szórakozási lehetőségeket és a téli, vagy nyári sportokat, stb.

A 2022-es videójuk is hasonlóan látványosra sikerült, a teljesség igénye nélkül felsorolva a tartomány „ezernyi arcát”, amelyek nem csak a turisták, hanem a helyiek számára is szemet gyönyörködtetők és vonzók. A zenei aláfestésről Alberta tartomány szülöttje, Brett Kisssel country énekes, dalszöveg írő, zenész gondoskodott Our Home (magyarul: a mi otthonunk) c. dalával.

A kíváncsi fülek és a műfaj rajongói alább teljes terjedelemben meghallgathatják a dalt, itt pedig Brett további szerzeményei között válogathatnak:

A klip háttérképén a Banff Nemzeti Parkban a Kanadai Sziklás-hegységhez tartozó Mount Rundle látható (előtérben a Vermilion Tavak), amely egyes vélemények alapján Kanada legkönnyebben beazonosítható hegycsúcsa. A magassága 2.948 méter, a Trans-Canada Autópályától délre, a Vermilion Tavaktól és Banff városától dél-keletre helyezkedik el.

További fotók a hegyről (a nagy felbontású eredeti fotókhoz klikkelj a képekre):

fotó: pieonane / Pixabay

A „Kanada Képekben” c. sorozatunk további részeit erre a linkre kattintva találod.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

– Lázadó


nyitókép: Clker-Free-Vector-Images / Pixabay