KB044 – Húsz-húsz (F*CK MMXX)

Jó reggelt kívánunk! Az első és az egyetlen, 100%-ban kanadai podcast 44., évzáró epizódjában a szolgálati közlemény leközlését követően hallgatói kérdésekre adtunk válaszokat. Megemlékeztünk más magyar podcast-okról és az internet mindent is tudó népéről. Majd évet értékeltünk: nehézségek, kihívások, problémák és pozitívumok az elmúlt 12 hónapból. Végezetül pedig a CoViD-19 ellen kifejlesztett védőoltásokról és egy picit 2021-ről is beszélgettünk.
(nyitókép: monsterpong09 / Lázadó)

.

Adás napló.

Nem egészen úgy alakult, ahogyan azt előre elterveztük, de így is sikerült (3 év után) vendégül látni egy „új hangot” a karácsonyi adás felvételéhez. Fogadjátok sokszeretettel Őt is és az idei utolsó epizódunkat is. Podkaszt ajándékba, a fa alá – tőlünk, nektek.

Szolgálati közlemény!
December 1-én elindult a Kanada Banda zárt Facebook csoportja, a:
Bandázz velünk!

A zárt csoportról szóló bejegyzésünket ide kattintva olvashatod el.

> Ezt követően olvasói kérdéseket válaszoltunk meg a Spotify-ról, az amerikai elnökökről és egy fiatal jégkorongozóról:
>> a Pete Buttigieg-ről szóló Wikipedia szócikk;
>> ESPN: Arizona Coyotes renounce rights to draft pick Mitchell Miller after history of assault, racism surface. A Mitchell Miller-ről írt Wikipedia szócikket itt olvashatod el.

Heti színes
> Podcast-ok, akik megemlítettek bennünket: Meti Heteor, Híd Nyugatra, New Zound Studio, 20 perccel a jövőbe, ITshock és Kultur Sufni. Köszi!
> Az internetes trolloknak pedig azt üzenjük, hogy: nyaljanak sót!

F*CK MMXX
> Az elmúlt 12 hónapról beszélgettünk. Hogyan alakult a magánéletünk, a munkavégzés körülményei? Hogyan kezeltük és kezeljük a járvány okozta nehézségeket? Milyen más kihívásokkal és megoldandó feladatokkal kellett szembenéznünk a pandémia kellős közepén?
> Scooter – FCK 2020
> CoViD-19: a vakcinák már készen vannak és megkezdődtek az oltások. Ugyan a 2020-as évnek (római számokkal: MMXX) évnek vége lesz 1 héten múlva, de a járványnak nem. A koronavírus nem karácsonyozik, nem ünnepel, nem durrant pezsgőt újévkor, hanem ugyanúgy, mint eddig, azon lesz, hogy minél több példányban reprodukálni tudja magát, azaz minél több embert megfertőzhessen! Vigyázzatok magatokra és figyeljetek egymásra!
> 2021: mit hoz(hat) a jövő?
> A (kanadai) Ünnepi Vonat a te kijelződön is. (Karácsonyi koncert Calgary-ból.)

illusztráció: Gerd Altmann / Pixabay

Szeretetben és egészségben gazdag, meghitt karácsonyi ünnepeket kívánunk családjaink nevében minden kedves hallgatónknak!