Miért kaptam levelet, lájf?

Magyarországon több százezren énekelték és éneklik nem csak hamisan, hanem még rosszul is az 1985-ben írt dal szövegét. A „levelet kaptam, lájf” című nóta mindenkinek megvan? Igen? Ez szuper. Most azonban nem erről lesz szó. Hanem ennél valami sokkal komolyabbról.

Mert van az úgy, hogy ugyan próbáljuk megkímélni magunkat a kellemetlen dolgoktól, de amikor házhoz jönnek a pofonért, akkor úgy érezhetjük, hogy nagyon szívesen adnánk ráadást is.

Szóval levelet kaptam, lájf.

Bár ne kaptam volna. Főleg, mert nem is kértem.

Sem levelet, sem reklámot, sem termékmintát, sem semmi mást. A Magyar Nemzeti Propagandagépezet levélszemetét pedig főleg nem.

Mindjárt megmutatom teljes egészében. Ne legyen kétség senkiben, ez név szerint nekem érkezett! Nem én kértem, s nem adtam rá engedélyt sem.

De! Itt és most szeretném megköszönni minden magyar adófizető állampolgárnak, hogy adójukból finanszírozták ennek a semmitmondó betűhalmaznak a kinyomtatását és postai kézbesítését Kanadába. Remélem, hogy nem volt olcsó.

Ugye az nem különösebben titok, hogy 2015-ben költöztem Kanadába (tehát emigrációban élek 3 éve), de a korábbi magyarországi lakcímemről csak 2017-ben jelentkeztem ki online, talán a nyilvantarto.hu-n. Vagy a KEKKH-n? Nem tudom, most éppen mi is a neve. Ekkor voltam olyan korrekt a T. Magyar Állammal, hogy megadtam a valós kanadai címemet. Gondoltam, hátha egyszer fontos lesz. Jogkövető állampolgár hogyan másként cselekedne?

Ezt pedig azzal sikerül meghálálnia a T. Magyar Államnak, azaz a Miniszterelnöki Kabinetirodának, hogy olyan propaganda anyagot juttat el hozzám, amelyre akkor se tartanék igényt és akkor se lennék rá kíváncsi, ha még ma is Magyarországon élnék.

Íme a levél:

Elemezzük ki a tartalmat együtt.

  • Mi, magyarok… – kedves gesztus, de maradjunk annyiban, hogy a választáson érvényes szavazatot leadott magyar állampolgárok kevesebb, mint fele (49,27%) voksolt a regnáló kormánypártra. Picivel több, mint 2 millió 824 ezer ember. Ez a 9.800.000-es népesség számhoz elég messze van. És a valamivel több, mint 7.000.000 szavazásra jogosult választó számától is.
  • a kettős állampolgárság kiterjesztése… – szintúgy, mint fentebb, kedves gesztus a határon túli magyar ajkúak számára választójogot is adni. És őket megkérdezte valaki, hogy akarnak-e élni a szavazati jogukkal? Ennél is lényegesebb kérdés, hogy valóban jó dolog-e olyan személynek szavaznia, aki nem Magyarországon fizet adót, TB-t, ÁFA-t, aki nem tartózkodik életvitel szerűen Magyarországon?
  • Köszönöm, hogy szavazatukkal megerősítették Magyarországot.  – Hogy mi tetszik? Többszöri elolvasás után sem egészen értem, hogy mire gondolhatott a költő, amikor eme sorokat papírra vetette?!
  • A választók kijelölték a következő időszak legfontosabb kérdéseit is. – Nem. Nem jelölték ki. Nem népszavazás volt, hanem országgyűlési választás. Ráadásul a kérdésekkel sokra nem lehet jutni. Válaszok kellenek! Megoldások. Megvalósítható tervek, amelyeket aztán szakszerűen végre is hajtanak. De a kormánypártnak amúgy az idén sem volt programja. Információ teljes hiányában pedig szerintem nehéz bármiről is felelősségteljes döntést hozni. Kérdésekről például mi értelme van?
  • Magyarország úgy határozott, hogy nem akar bevándorlóországgá válni – egyrészt szégyen szemre valaki nem ismeri Magyarország történelmét. A tatár járás, vagy a török veszedelem után százezer számra érkeztek bevándorlók Magyarországra. Hány ország polgára választotta önként Magyarországot új otthonaként? Őket, s leszármazottaikat most haza kellene küldeni, el kellene zavarni? Lásd pl. Beloiannisz lakossága és az Ő történelmük, történetük… Másrészt pedig senki nem akart és senki nem is akar Magyarországból bevándorlóországot csinálni. Még a legdurvább lázálmok közepette sem.  A Kormányzati Tájékoztatási Központ jelentése alapján 2015. január 1. és 2018. január 15. között összesen 2.268 fő menekültet (2015: 508 fő, 2016: 432 fő, 2017: 1291 fő, 2018 év első 2 hete: 37 fő) fogadott be Magyarország.
  • fenn akarja tartani biztonságát és kultúráját – Ez a 2018-as – vagy akármelyik korábbi -, népszavazás eredményétől függetlenül a múltban is így volt és a jövőben is így kellene lennie! Úgy viszont nehéz megvalósítani mindezt, hogy nincs határőrség, nincs életpálya modell a rendvédelmi szervek dolgozói számára, nincsenek megfelelő anyagi források eszközbeszerzésre, stb.
  • Sorsdöntő csatában vívtuk ki annak lehetőségét, hogy megvédjük hazánkat, bla-bla… – Azért kellett csatát vívni, hogy lehetőség legyen megvédeni Magyarországot? Mi van??? Kivel kellett ezért csatát vívni? Mert csak úgy nem védené meg Magyarországot senki? És kitől kellene megvédeni? Elnézést kérek, ezt tényleg nem tudom értelmezni.
  • a Kárpát-medencében, Európa szívében – erős a képzavar. Mert földrajzilag Magyarország és/vagy a Kárpát-medence nem Európa szívében van. Hanem a kontinens keleti részen. Továbbá egyes esetekben egyáltalán nem úgy tűnik, mintha Magyarországot Európa szívében szeretné látni a levél írója. Hanem attól keletebbre.
  • Komoly küzdelmek várnak még ránk. – Komolyan mondom, Göbbelsz József, azaz eredeti nevén Joseph Goebbels (Hitler közvetlen munkatársa és a végsőkig kitartó híve volt, valamint a Harmadik Birodalom propagandaminisztere 1933 és 1945 között) ha még élne, a Parlament előtt térdre borulva, sírva könyörögne a kormánypárt által működtetett propagandagépezet műszaki leirásáért. Vajon milyen küzdelmek lesznek ezek? Ki és mi ellen? Kiért és miért? És mi ez a többes szám? Ja, hogy állítólag számítanak rám. Aha. Értem.

Csalódást kell okoznom.

Bocs, de én ezt nem eszem meg!

 

Mivel több karaktert használtam el erre a semmit mondó levélkére, mint amennyit szerettem volna, szóval azt mondom, legyen tánc!

Közkívánatra következzék az 1985-es év egyik legnagyobb popdal slágere az osztrák Opus előadásában. A dal címe HELYESEN: Live is Life, dalszöveg a videó alatt (holnap kikérdezzük! – a Szerk.).
És küldjük mindenkinek, aki szereti!

„Nanananana
Nanananana (all together now)
Nanananana
Nanananana
Life (nanananana)
Life is life (nanananana)
Labadab dab dab life (nanananana)
Liiiiiiiife (nanananana)

When we all give the power
We all give the best
Every minute of an hour
Don’t think about the rest
And you all get the power
You all get the best
When everyone gets everything
And every song everybody sings

Life is life (nanananana)
Life is life (nanananana)
Life is life (nanananana)
Labadab dab dab life (nanananana)
Life is life, when we all feel the power
Life is life, come on stand up and dance
Life is life, when the feelings of the people
Life is life, is the feeling of the band

When we all give the power
We all give the best
Every minute of an hour
Don’t think about the rest
Then you all get the power
You all get the best
When everyone gives everything
And every song everybody sings

Life is life (nanananana)
Life is life (nanananana)
Labadab dab dab life (nanananana)
Life is life (nanananana)
Life
(nanananana)
(nanananana)
(nanananana)
Life is life (nanananana)
Life is life (nanananana)
Labadab dab dab life (nanananana)
Life is life (nanananana)

And you call when it’s over
You call it should last
Every minute of the future
Is a memory of the past
Cause we all gave the power
We all gave the best
And everyone Gave everything
And every song everybody sang
Life is life”

 

– Lázadó

2 hozzászólás “Miért kaptam levelet, lájf?” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: 啪enske haljine levis

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.