ZOA Energy Drink

A ZOA Energy neve valószínűleg nem cseng ismerősen európai hallgatóink/olvasóink számára, viszont az, aki a brand mögött áll, sokaknak több helyről is ismerős lehet: jelenleg leginkább filmszínész és üzletember, de volt Ő már profi pankrátor, filmproducer, szinkronszínész és amerikai futball játékos: játszott többek között a Calgary Stampeders csapatában is.
Hölgyeim és Uram, Kedves Hallgatóink, következzen: Dwayne „The Rock” Johnson… és a ZOA energiaital.

Kanadai Kaland

1995-ben Johnson kriminológia és fiziológia kettős szakon végzett a Miami Egyetemen. Ezenkívül Johnson az egyetem egyik legtermékenyebb hallgatója volt a Miami-környéki közösségben, gyakran közvetített pozitív üzeneteket saját küzdelmeiről, beszédeivel arra ösztönözte hallgató társait, hogy maradjanak az iskolában és kerüljék a kábítószerek használatát. Diplomájának megszerzése után Johnson-t a Kanadai Amerikai Futball-bajnokságban (CFL) szereplő Calgary Stampeders (röviden: Stamps) szerződtette. A Calgary áthelyezte Johnson-t a defensive tackle-ből a linebacker pozícióba. Felkerült a Calgary edzési listájára, de két hónapot kihagyott a Calgary 1995-ös szezonjából.

A 22-23 éves Dwayne Johnson a Calgary Stampeders
amerikai futball csapat 74-es mezében, mint linebacker – az évszám: 1995.
fotó: Calgary Stampeders

Johnson így emlékezett vissza a Calgary-ban töltött időkre egy 2017-es videóban:

„One thing that a lot of people don’t know that I want to share with you guys is that when I was 22 years old, I came to this city for the first time. I was playing in the Canadian Football League, playing my first pro football game. I was playing for the Calgary Stampeders, we were playing the BC Lions.”.

A Wikipedia-n megtalálható életpályája egy egész estés olvasmány – főleg azok számára, akik a kapcsolódó információknak is utána olvasnak. The Rock személye 2 dolog miatt is szimpatikus számomra: élete során több, egymástól jelentősen különböző területen is kipróbálta magát, s minden területen 100%-an oda tudta tenni magát, valamint: Ő is három leánygyermek édesapja.

Harcos Energiák

A sok tevékenysége közül az egyik az, amelyikkel kapcsolatban ez a cikk megszületett: a sportoló-üzletember. Dany Garcia-val – Ő volt az első felesége – 2007-ben váltak külön a magánéletben, de a jó kapcsolatot fent tartották. Annyira, hogy 2019. év derekán egy közös projekten kezdtek el dolgozni, amelyről csak 2021. Januárában rántották le a leplet, s ami nem volt más, mint a ZOA energiaital.

A ZOA Energy-t nem csak az ex-házaspár jegyzi, hanem Dany jelenlegi párja, Dave Rienzi, valamint John Shulman a Juggernaut Capital-tól. Ők négyen a tulajdonosok és egyben a menedzsment is: Johnson az Energia Főigazgató, Garcia a Látnok Főigazgató, Rienzi az Egészség Főigazgató, Shulman pedig a Pozitivitás Főigazgató. Már a titulusokból is látható, hogy itt valami teljesen újról, valami teljesen egyediről van szó.

A marketing igéret szerint a ZOA az első tiszta és egészséges termék az energiaitalok között, amely immunerősítő szuperélelmiszer-összetevőkből készül, beleértve a kurkumát, a camu camu-t (amely az Amazonas esőerdőjében őshonos gyümölcs. Tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal; különösen gazdag C-vitaminban, amely akár 30-szor többet tartalmaz, mint egy narancs) és az acerolát (más néven: Barbados-i cseresznye), valamint más energiaitalokkal ellentétben, a koffeint zöld tea babból és zöld tea levelekből vonják ki.

John Shulman és Dwayne „The Rock” Johnson és a ZOA Energiaitalok
fotó: ZOA Energy

A termék csomagolásán megtalálható The Rock mellkastetoválása, amely tükrözi polinéz örökségét és harcos szellemét, az innováció alapvető értékeiről jeleníti meg. A cég szerint a ZOA energiaital mentes a tartósítószerektől, mesterséges összetevőktől és adalékanyagoktól, valamennyi cukor-mentes kivitelben érhető csak el. Továbbá minden 355 ml-es doboz 100% C-vitamint, B-komplex vitaminokat, az alapvető D-vitamint tartalmazza.

fotó: Lázadó

Kanadai és amerikai hallgatóink beszerezhetik a termékeket az Amazon-ról, vagy nagyjából bármelyik üzletláncban – én a Costco-ban találtam rá és hát nem is én lettem volna, ha nem vettem volna meg egy 12 db-os tálcával, amely a 3 kanadában forgalmazott ízből 4-4 palackot tartalmazott. Lista áron 19.99 CAD (kb. 5.417 HUF) volt, de akciósan 15.99 CAD-ba (kb. 4.333 HUF) került ott jártunkkor.
(1 CAD = 271 HUF volt a vásárlás napján)

fotó: Lázadó

Az alapítók végső célja a ZOA márkával, hogy minőségi termékekkel hiteles képet alkossanak. „Az energia és az immunitás alapvető szerepet játszik a teljesítményben, akár az edzőteremben, akár azon kívül.” – állítja Rienzi.

Johnson szerint a ZOA nem csak az edzőterembe látogatókat célozza meg, mivel a márkajelzése a harcos „toa” polinéz szóból eredeztethető, az A és Z betűk pedig egy befogadó fogyasztói bázist képviselnek. „Beletelt néhány hónapba, amire végre rátaláltunk a márka létrehozásának ötletére a mindennapi harcosok számára, kortól, nemtől, származási helytől, kultúrától, vallástól, vagy attól függetlenül, hogy mivel foglalkozol.” – mondta The Rock.

A ZOA alapítói elmondták, hogy az energiaital-család a cégnek csak „az első produktuma”, a jövőben további egészség-központú termékeket szeretnének piacra dobni.

Tudtad-e?
Dwayne „The Rock” Johnson-nak nem ez az első kereskedelmi forgalomba került itala: 2020. óta kapható a Teremana Tequila.

Taste Test

A kanadai kínálatban 3 íz érhető elaz Egyesült Államok számára a termékkínálat természetesen bővebb -, ezek pedig:

  • a vadnarancs,
  • a trópusi puncs és
  • a fehér őszibarack.
fotó: Lázadó

Előljáróban el kell mondanom, hogy nem vagyok nagy híve az édesítőszeres üdítőknek, energiaitaloknak. Tudom, hogy cukor(szirup) helyett az édesítőszerekkel készült termékek egészségesebbek, de nálam ez egy mínusz pont.

Tehát:

  • A puncs: teljesen átlagos – ide behelyettesítheted a „gyorsan felejthető” kijelentést is, viszont ízre határozottan jobb, mint a Rockstar-féle puncs ízű energiaital.
  • A vadnarancs valahol a cukor-mentes – azaz a Zero Sugar -, Fanta szintjén van, egynek jó, de! Íz-élményben innen nincs messze egy véletlenszerűen kiválasztott narancsos ízesítésű, gyermekek számára készült gyógyszer se… tudod: csakis akkor, ha nagyon(!) muszáj.
  • A háromból a legjobb és az egyértelmű kedvencem a fehér őszibarack ízesítésű ZOA volt, kellemes barackos utóízzel. Aki teheti, kóstolja meg – de csak ezt, a másik kettőt inkább ne. Gondolkodom rajta, hogy ebből rendelek egy 12-es tálcával.
    Az Amazon-on az 5 CAD-os kedvezménnyel csak 29.99 CAD, a most még aktív Prime-nak köszönhetően ingyen jön házhoz 4 napon belül… Bár az, hogy így 33%-kal többe kerül a 12 darab, mint a Costco-ban?! Hmm, ha jól látom, akkor mégsem igazán ingyen jön házhoz.
fotó: Lázadó

Az amerikai változatok közül a Cherry Limeade-re, a Super Berry-re és a Pineapple Coconut-ra egyértelműen rápróbálnék, meg talán egy korty erejéig a ZOA+ Coconut Lemonade-t is kérném.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

– Lázadó


nyitókép: Lázadó

* Fontos! Sajnos ezért a cikkért sem a ZOA Energy, sem The Rock nem fizetett egy centet sem – bár úgy történt volna. A fentebb olvasható vélemény a sajátom és a megtapasztaláson alapul. A cikk célja a szórakoztatás és a információ nyújtás, motiváló anyagi tényezők nem állnak a háttérben.