Ünnepi Vonat A Te Otthonodban Is! (Programajánló)

„Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy karácsonyi Ünnepi Vonat érkezik December 13-án, éjjel 2 órakor a Facebook-ra! Kérjük, a kijelzők előtt jól figyeljenek.” Karácsonyig már csak 23 nap van hátra, félidőben pedig érkezik a Canadian Pacific vasúttársaság Ünnepi Vonata (angolul: CP Holiday Train). De nem a vasútállomásra, vagy a pályaudvarra, hanem egyenesen az otthonodba!
(nyitókép: az Ünnepi Vonat Calgary belvárosa mellett halad el 2019. Decemberében)

A koronavírus és az ezzel kapcsolatos korlátozások és óvintézkedések miatt ebben az évben virtuális házi koncerttel jelentkezik a Calgary-i központú Canadian Pacific, amelyet a vasúttársaság Facebook oldalán lehet majd nyomon követni. Ez a 22. alkalom, hogy a karácsonyi Ünnepi Vonat az észak-amerikai kontinenst keletről nyugati irányba átszelve, minden nagyobb településen megállva szórakoztatja a T. Közönséget, miközben adományokat gyűjt a rászorulók számára.

A szervezők – a már ismert okok miatt -, úgy döntöttek, hogy ebben az évben személyesen nem, csak online, a képernyők előtt, élő Facebook közvetítésben nézhetjük meg a vonatot és hallgathatjuk meg a 5 előadó mini koncertjét. Ennek köszönhetően, az Ünnepi Vonat történetében először, nem csak Kanada és az Egyesült Államok lakosai, hanem a világon bárki más is részese lehet a karácsonyi fényekbe „öltöztett” vasúti szerelvény látványának.

> Időpont:
>> Alberta-ban: 2020. december 12., este 6 óra (hegyvidéki (téli) időzóna)
>> Írországban és az Egyesült Királyságban: 2020. december 13., éjjel 1 óra (nyugat-európai időzóna)
>> Magyarországon: 2020. december 13., éjjel 2 óra (közép-európai időzóna)
>> Finnországban: 2020. december 13., éjjel 3 óra (kelet-európai időzóna)
> Fellépők: Serena Ryder, The Trews, JoJo Mason, Logan Staats, Kelly Prescott.

Remélem, hogy az élő adást archiválják, azaz a későbbiekben bármikor újra nézhető lesz. Így aki nem akar/nem tud az éjszaka közepén fent maradni az élő műsor kedvéért, az a következő napok folyamán egy neki alkalmas időpontban megnézheti a koncertet.

Az Ünnepi Vonat 2019-es útvonala. Az idén csak a dekoráció kerül fel rá, de nem járja végig a kontinenst. Csak online lesz megtekinthető a vonat és a koncertek.

Az észak-amerikában 1999. óta minden évben útnak induló Ünnepi Vonatról és a hozzá kapcsolódó jótékonysági élelmiszer-adományozásról 2 évvel ezelőtt, 2018 decemberében írtunk részletesen.

A Canadian Pacific vasúttársaság (amely több, mint 22.500 km-nyi vasúti pályával és közel 13.000 alkalmazottal rendelkezik Kanadában és az Egyesült Államokban) ebben az évben 1,24 millió kanadai dollárt (kb. 288,488 millió Ft) adományoz összesen 201 db élelmiszerbank számára. Az Ünnepi Vonat megállóinál a rászorulók számára összegyűjtött pénz összege elérte a 19,05 millió dollárt (kb. 4,432 milliárd Ft-ot) a vonat indulása óta. Az élelmiszerbankok összesen 4,8 millió fontnyi (kb. 2.177 tonna) élelmiszer-adományt kaptak.

A Canadian Pacific vasúttársaság:
> Instagram oldala,
> Twitter oldala,
a fenti linkeken érhető el.

Minden nézőnek jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

– Lázadó