EXKLUZÍV!! 42°C fok árnyékban!

Lázadó rendkívüli videós beszámolója a sivatag széléről. A helyszín: a Mojave-sivatag, egészen pontosan Baker, San Bernardino megye, Kalifornia. Szerdán napközben 42°C fokot mutatott az autó hőmérője, és az okostelefonos applikáció is csak megerősítette ezt az értéket.

A gyors kamera mozgásért, a legkevésbé sem tökéletes hangminőségért elnézést kérek! Ez volt az első ilyen próbálkozásom és tényleg nagyon meleg volt a napon!

A helyi hőmérséklet rekord 51.7°C, amelyet 2007-ben mértek. A forró levegőjű, 735 lelkes kisváros az I-15-ös autópálya mellett, Las Vegastól kb. 140 km-re dél-nyugatra található. Baker gazdasága a turizmusra épül. Több benzinkút mellett Tesla töltőállomás (40db Tesla Supercharger), valamint egy, azaz 1 darab motel található.


Tesla Supercharger töltőállomás Baker-ben, 2018. májusában

A legtöbb látogató átutazó, mivel a város mellett elhaladó I-15 autópálya köti össze Los Angeles-t Las Vegas-szal és innen érhető el a Death Valley is.

Baker, CA – a kisváros madártávlatból

A Mojave-sivatagban évente kevesebb, mint 330 mm eső esik, a legalacsonyabb pontja 610 m-rel, a legmagasabb pedig 1520 m-rel van a tengerszint felett.

És ez még nem minden. A világ legmagasabb hőmérője is ebben a városban található! A rekorder hőmérő 1991-ben épült, amelyet egy közel 110 km/h órás szélvihar nem sokkal az átadása után kettétört… ezt követően természetesen újjá építették. Utolsó nagyobb karbantartást, korszerűsítést 2014-ben végezték el rajta.

Súlya közel 35 tonna, magassága pedig azért 41 méter, azaz 134 láb, mert a Death Valley-ben 1913. július 10-én mérték az addigi legmagasabb hőmérsékletet, 134 °F fokot, azaz 57 °C fokot.

– a Lázadó

Egy hozzászólás “EXKLUZÍV!! 42°C fok árnyékban!” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.