A Google betiltja a bizonytalan gyógymódok hirdetését?

A GOOGLE BETILTJA A BIZONYÍTATLAN GYÓGYMÓDOK HIRDETÉSÉT?

A vállalatóriás most bejelentett döntése alapján ezentúl nem lehet Google-hirdetésben tudományosan nem megalapozott gyógymódokat reklámozni.

Ide tartoznak az olyan, bizonyítatlan, ill. kísérleti fázisban lévő terápiák is, mint az őssejt-terápiák és génterápiák, melyek még nem lettek kellően alapos klinikai teszteknek alávetve ahhoz, hogy széleskörű használatuk indokolt legyen.

A cég indoklása szerint az utóbbi időben megnőtt a rosszindulatú reklámozók száma, akik megtévesztő módon teszteletlen kezeléseket kínálnak. A döntést a Google szakértőkkel való konzultáció után hozta, és azt a Nemzetközi Őssejtkutatási Társaság elnöke, Deepak Srivastava is támogatja, aki szerint az igazolatlan hatású őssejt-kezelések idő előtti marketingje és árusítása veszélyezteti az emberek egészségét, a kutatásba vetett bizalmat, és árt az új terápiák kifejlesztését célzó kutatásoknak.

Ismertek bennünket, mi a KanadaBandánál mindig nagyon örülünk az ilyen kezdeményezésnek. Kérdés persze megint az lesz, hogy milyen hatékonysággal oldja ezt meg a Google és vajon tiltani fogja-e az olyan reklámokat is, melyeknek nincs köze ezekhez – csak hát fennakadnak a szűrőn, mint mindig.

 

Források: 1, 2

Lator

Egy hozzászólás “A Google betiltja a bizonytalan gyógymódok hirdetését?” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.