Miért mutatják be így Magyarországot? – Bizarr Ételek

Miért mutatják be így Magyarországot, de majdnem mindig?

Bizarre Foods – Bizarr Ételek

A Family Guy-ban (remélem ismeritek) van az a rész, ahol Peter-nek saját tv műsora lesz és arról beszél 1 percben, hogy mi az, ami az agyára megy.  (What grinds my gears?) Nos, ez következik ma!

Van egy műsor (a Bizarr Ételek), amihez már többször volt szerencsém, mert kellően érdekes és furcsa ételeket mutat be hétről-hétre, a világ más-más országából. Nem csak olyanok vannak, amiket soha meg nem ennél, épp ellenkezőleg. Igaz, hogy előfordul, hogy fel-felhúzom a szemöldököm néha.

 

Általában érdekes éttermekben járunk, nem biztos, hogy a főutcán, de a legtöbb esetben minimum tiszta és professzionálisnak tűnő helyek ezek, melyeket nézve nem szégyellném magam, ha helybéli volnék. Lehet, hogy furcsa ez neked látogató, de mi ezt esszük és finom.

Itt van példának a new yorki rész, csak tekerjetek bele, érteni fogjátok miről beszélek. Bizarr, de nem kellemetlen az országnak, talán az embereknek, akik ott eszik az „élő” állatot, de nem az országnak.

https://www.youtube.com/watch?v=daTlXywd9no

Ám most elém került a Magyarországról szóló rész is és komolyan nagyon kellemetlenül éreztem magam. Nem tudom, hogy ti hogyan lesztek ezzel, de engem rettentően zavar az, hogy az országot így mutatják be, az pedig méginkább, hogy ehhez többen is asszisztálnak. Hiszem, hogy rengeteg olyan hely van Magyarországon, ahol lehet nagyon különleges ételeket találni. Fel tudnék most sorolni többet is, így hirtelen. Az is felmerült bennem, hogy egy disznóvágást is be lehet mutatni ennél szebben és tisztábban, mert én magam is vágtam többször és pontosan tudom, hogyan néz ez ki. Mondom ezt úgy, hogy tudom sok helyen valóban így vágják.

Nagyon sok esetben látok olyan külföldi készítésű műsorokat, melyekben Magyarország szégyenletesen tud kinézni. Miért mutatják be Magyarországot így és mi miért asszisztálunk ehhez?

https://www.youtube.com/watch?v=R-V6FwMXdrE&t=4s