Közbiztonság van?

Mindenki pontosan tudja milyen a közbiztonság otthon (Magyarországon).

Nekem lopták el a 4 éves kocsimat, mert úgy döntöttem, hogy tömegközlekedek (többé nem fordul elő). Kiverték a kezemből a telefonom a Határ útnál, mert azt gondolták, majd felkapják és elfutnak vele (Nokia 6310i). Annyi volt a gond, hogy nem tudták azt, amit én. Gyorsabb vagyok nálatok, tesó! Így a telefon meg lett, illetve nem volt másnál 1 percnél hoszabb ideig. Az autó megkerülésére esélyem sem volt, ezt a rendőrök is megmondták. Édesanyáméknál és édesapáméknál is rács van az ablakon. Nem azért, mert különösen rossz a környék, csupán Magyarország.

 

Mi a helyzet Kanadával?

Ez nem a mennyország. Itt is van autólopás, ritkán akár fegyverrel hadonászás is elő fordul. Ugyanakkor ez nem az USA, itt nincs mindenkinek fegyvere, nem dördül lövés minden nap. Amikor az egyik barátom kocsija eltűnt (itt jegyezném meg, hogy nem nehezítette meg nagyon a tolvajok dolgát, mert viszonylag ritkán zárta az autót) néhány nappal később meg is került. Elmentek autózni vele, jól kinyomták a belét a suhancok, de meglett. Nem szorongatjuk a táskánkat az utcán, vagy a Mallban (pláza, csak itt az más). Ha az étteremben kimész a mosdóba és viszed magaddal a táskádat, akkor mindenki furán néz rád. Itt jegyezném meg, hogy a város, ahol mi élünk semmivel sem kisebb, mint Budapest.

 

Milyen, amikor igazán rossz a közbiztonág?

Ahhoz, hogy ezt megértsük, el kell látogatnunk mondjuk Afrikába. Ott máshogy intézik a dolgokat, mint mondjuk Magyarországon. Míg itthon (Kanada) előkerül a kocsi, addig otthon (Magyarország) nem kerül elő soha. Ám mindeközben mondjuk Dél-Afrikában nem várják meg míg leparkolod. Konkrétan kiveszik alólad és igen, jól gondolod, az sem kerül elő többet.

Szóval most is kiderült, amit már régen tudtunk. Minden relatív és kevés az információnk. Ezért is hoztuk létre ezt az oldalt, hogy akit érdekel, azt napról napra meglepjük némi információval a legkülönbfélébb témákban.

Ne feledjétek továbbá, hogy a hétvégén érkezik a rádióműsor soron következő része, melyet akár itt az oldalon, akár letöltve a telefonotokra, gépetekre később is meghallgathattok, de fel is iratkozhattok podcast formájában. 

 

2 hozzászólás “Közbiztonság van?” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.