Van-e hurrikán veszély Kanadában?

Mai kérdésünk, hogy kell-e tartanunk trópusi viharoktól Kanadában? Pontosabban Kanada keleti partjai mentén.

Biztosan sokan olvastatok, hallottatok arról, hogy mi történt az elmúlt napokban Texasban. Azért engedjétek meg, hogy összefoglaljam a lényeges dolgokat. A Harvey hurrikán a 85-100km/h szél mellett szépen megszórta csapadékkal Texast az elmúlt napokban. Amikor azt mondom csapadék, akkor nagyjából 50 inch azaz 125cm (erre hagyok időt, mert ez 1 méter 25 cm, nem mm-ek, mint ahogy általában mérjük az esőt). Nagyjából 3500 embert kellett eddig kimenekíteni, csak Hustonban. Szóval, nem volt unalmas az elmúlt néhány nap az ott lakók számára.

Ám, ha kicsit távolabbról nézzük ugyan ezt a térképet, amit fentebb látunk, akkor a következő kép tárul elénk.

Egy trópusi ciklont látunk, ami képes lehet hurrikánná alakulni. Mivel látszólag nagyon közel fog elhúzni Nova Scotia és dél Newfoundland partjaihoz, felmerült a kérdés. Van-e mitől tartani?

Várhatóan csütörtökön fog odaérni és okozhat komolyabb szelet, de mivel nem szárazföld felett közlekedik majd és mivel nagyon úgy néz ki, hogy nem alakul komolyabb viharrá (legalábbis ezt jósolják most), így nincs mitől tartani.

Az idő nem lesz kedves arrafelé, a hőmérséklet pedig, már most sem az igazi. Ám azt gondolják, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja. Mondjuk, pont elég most nekünk egy hurrikán azt gondolom.