Háború Nélkül Is Romokban Magyarország Jövője (Frissítve!)

Arra gondoltam, hogy lehetnék én az ország első „vegyestüzelésű fűtési rendszerek fenntartásáért felelős kormánybiztosa”. Miért? Baromi egyszerű: azért, mert nem értek hozzá. Mondjuk a hozzáértés nem is volt követelmény soha. Lásd az oktatási- egészségügyi- belügyi, az egykori MSzMP párttag és köpönyegforgató kisnyugdíjast.

Ha már úgy is a T. Szülők (ahol apa férfi, az anya nő – érteeem?!) finanszírozzák – nem adóforintokkal, neeem … hanem közvetlen adományokkal(!) -, a magyarországi oktatási intézményeket, úgy is mint

„közösségi finanszírozású köznevelés”

mert az állambácsinak nincs rá elég pénze, mivel ez is olyan a számukra, mint az egészségügy: kiadás kiadás hátán, haszon meg semmi… Az oktatáspolitikára költött közpénzek számukra nem egy befektetés a jövőbe, hanem egy fájdalmas, kötelező kiadás, ami csak viszi a pénzt, évről évre többet. Gondolom, sokkal jobb lenne ebből újabb stadionokat és kisvasutat építeni, urambátyám alapon a haverok zsebeit kitömni.

Szóval a T. Szülök igazán megvehetnék – mint ahogyan minden mást is – az új vegyestüzelésű kazánokat is. Miért, miért? Azért, hogy a drágalátos gyerkőc ne fagyjon meg, amíg az iskolapadban ücsörög. Az osztályfőnökök, a Szülöi Munkaközösségek pedig szorgalmasan gyűjtsék a forintokat egész évben. Esetleg akinek a nagyszüleinél van elfekvőben még valamennyi orosz rubel, akkor természetesen az is jó lesz, mert minden bankjegy és érme:

kelleni fog malterre, tanári asztalra, festékre,
villanykörtére, krétára, függönyre – és
ajándékokra a tankerület-vezető elvtársnőnek
névnapra, pedagógus napra és évzáróra.

Az lesz a legjobb – mindenkinek -, ha a szülők iparkodnak és nem csak szabadidős csapatépítés keretében épül-szépül majd az iskola kívül és belül (mert a tisztaság fél egészség), hanem elvárás lenne feléjük, hogy a teherviselésből Ők is kivegyék a részüket, s végre összedobják a vegyestüzelésű kazán árát az iskolának.

Csak szólok, hogy szerintem jó lesz sietni, már Október van.

Szerencsés esetben elég lesz majd 1 darab kazán is, kevésbé szerencsés esetben szükség lehet akár 3-ra is (mondjuk ha nagy az épület, vagy több különálló épületből áll a tanintézmény). És azért arról sem kellene megfeledkeznie a T. Szülőknek, hogy a fűtési rendszert kezelnie is kell majd valaki.

Ez a valaki a kazánispán™ lesz.

Nos, bármilyen meglepő is legyen, Ő nem a tankerület-vezető elvtársnő kedvéért fogja napról napra megrakni a kazánt, hanem közmunkás minimálbérért: havi rongyos 200.000-ért teszi majd komfortossá a iskolai munkavégzést, tanulást. Mivel ennyi pénzből megélni elég nehézkes ma Magyarországon, ezért érthető, hogy nagyon kívánatos a kazánispánok™ T. Szülők általi támogatása, a megfelelő mennyiségű meglepi és felajánlás biztosítása a jelesebb évfordulók alkalmával, de leginkább a fűtési szezon kezdetén és végén.

Mivel a program sikeres lesz a szülők körében és ahogyan azt a 2023-as Nemzeti Konzultáció is megerősíti majd, azaz a népakarattal megegyezően, 2024-től lehetőség nyílik a családok számára a

„Fogadj Örökbe Egy Kazánispánt

TÁMOP-ban résztvenni, természetesen önköltségi alapon, ahol is a kazánispánoknak lehetősége adatik az Úr áldásával az áldott adott család teljesjogú tagjává válni. Így az állam mentesül majd a közmunkás minimálbér megfizetése alól, mivel ettől kezdve a kazánispánok™ életét a családok szeretetének fénye ragyogja majd be és az Ő költségvetésük egészíti ki. Ahogyan a felcsúti orákulum is megmondta, a T. Szülőknek vagy csökkenteniük kell egyéb kiadásaikat, vagy keressenek annyi pénzt, hogy ki tudják fizetni a kazánispán™ eltartását.

Hogy a jövő ifjúsága se maradjon feladat nélkül, nekik heti rendszerességgel kell behordaniuk a tüzelőst a tanintézménybe:

  • a tehetősebb gyermekek fekete szenet, esetleg import német lignitet,
  • a kevésbé jómódúak akácfa hasábokat, otthon kivágott gyümölcsfa rönköt,
  • szegények meg azt, amit otthon találnak és el lehet tüzelni: lyukas félpár bakancs, egykori ablakkeret, ágak, gallyak a kertből, egy korhadt léc a szomszéd néni kerítéséből, s rosszabb napokon egy elkopott gumiabroncs…

A jó oldala ennek az, hogy a gyermekek rengeteget tanulhatnak közben a bányászatról, az erdészetről, a suszterségről, az asztalosságról, a kertészetről, a gumiabroncsok előállításáról és azok szerkezeti felépítéséről.

A magyar oktatási rendszerben részt vevő diákok a legmodernebb eszközök használatával korszerű tudásra tehetnek szert.
fotó: Ahmad Ossayli / Unsplash

A lényeg, hogy előre felé haladjanak
a tananyagban, ne hátra.

Olyan, a tüdőn lőtt nyugatról érkező, a dicső magyar jövőnek a szmogjába vesző technológiákról, mint: hőszivattyú, napelem és napkollektor, víz- és szélenergia, környezetbarát és fenntartható energiagazdálkodás még véletlenül se tanuljanak egy betűt se… az csak összezavarnák őket.

További cikkek, amelyek érdemes az elolvasásra

Ajánlom ezeket szíves figyelmedbe, mivel nekem hatalmas inspirációt adtak eme cikk létrejöttéhez:

A közoktatással foglalkozó podcast epizódok:

.

Őszinte köszönettel,

– Lázadó, a vármegyék fűtésbiztosa


Nyitóképünkön a Budai Várnegyedben 2026-ban átadott 5. V. Putyin Két Tanítási Nyelvű Középiskola és Gimnázium tanári szobája látható a 2025/26-os tanév megnyitójának napján, amely a meghosszabbított decemberi szénszünet miatt Augusztus 1-én kezdődött.
fotó: Denny Müller / Unsplash


A fűtésbiztos és a kazánispán™ szavakat Lázadó találta ki és használta először. Minden jog fenntartva!